Čokoládové lanýže

Vytisknout recept
1. V kastrůlku přivedeme smetanu do varu. Odstavíme a nalámeme do ni polevu. Přidáme máslo a pomazánku a vymícháme dohladka. Směs nalijeme do vyśši nádoby a uložíme asi na hodinu do chladničky.
Polevu rozpustime podle návodu na obale. Formu vyložíme potravinarskou folií a polovinu polevy nalijeme na dno formy. Vložíme do chladničky a nechame zcela zuhnout.
3. Vychladlou směs vyšleháme šlehačem na nejvyšším stupni. Nanesemedo formy na ztuhlou polevu a uhladíme. Opět vložíme do chladničky a necháme ztuhnout. Zbylou polevu opět rozpustime, nalijeme na povrch směsi a uhladime. Necháme důkladně alespoň hodinu v chladničce ztuhnout.
4. Vzniklou hmotu vyjmeme z formy, odstranime folii a nakrájíme ostrým nožem namáčeném v horké vodě na malé trojúhelníčky. Lanýže uchováváme v chladničce.
 
Na lanýže:
75 ml smetany ke šlehání
1 balíček polevy tmavé
15 g másla
50 g lískoříškové pomazánky
Na polevu:
1 balíček polevy tmavé -
formu na biskupský chlebíček (30x11cm)
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 2 hours 30 minutes
1 Komentář
  1. 5 stars
    Moc pěkné cukroví.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account