Zapečená jablka

Vytisknout recept
  1. Z jablek odřízněte vršek se stopkou a spodní část opatrně vydlabejte tak, aby držela pohromadě a vznikl prostor pro náplň.
  2. Pokud jste z jablek vydlabali kromě jadřinců i dužinu, nakrájejte ji nadrobno.
  3. Smíchejte ji s nadrobno nasekanými ořechy, rozinkami, ovesnými vločkami, rumem, medem, skořicí a vanilkovým cukrem.
  4. Na dno každého jablka vložte kousek másla a navrstvěte náplň.
  5. Jablko přiklopte částí se stopkou a vršek ještě potřete máslem. Máslem vymažte i dno zapékací misky.
  6. Do misky vyskládejte jablka, podlijte je do 1 cm vodou a pečte na 170 °C asi 30 minut.
 
TIP! V třtinovém vanilkovém cukru Amylon s označením kvality BIO najdete 1,5 % bourbonské bio vanilky!
TIP! Horká jablka podávejte s vanilkovou nebo skořicovou zmrzlinou.

4ks - větší jablko
100g - vlašské ořechy
2lžíce - rozinky
2lžíce - drcené ovesné vločky
50ml - rum
3lžíce - med
ks - špetka skořice
1ks - vanilkový cukr
20g - máslo
1lžička - máslo na vymazání formy
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account