VÝROBA PANEER SÝRU

Vytisknout recept
Připravíme 2 litry plnotučného mléka a jeden větší citrón. Z citronu si vymačkáme šťávu do misky. Mléko nalijeme do hrnce a pomalinku přivedeme k varu. Pozor nesmí vřít úplně. Stačí když se začnou tvořit jen bublinky po okrajích.Jak vidíte na obrázku, začali se nám tvořit bublinky. Nastal čas pro citrón, který vlijeme do mléka a mícháme. Mícháme do té doby než se nám začne oddělovat syrovátka. Nemůžu nikdy říct jak dlouho bude oddělení trvat. Je to závislé na tom jak je citrón kyselí. Na obrázku je zachyceno oddělení v začátku, jelikož pak už jsou potřeba ruce.ツ Když už je syrovátka dostatečně oddělená, tak si připravíme cedník do kterého vložíme plátýnko. Já používám starší utěrku. Syrovátku přecedíme na plátýnko, pozor sýr je horký. ツ Hned jak vše scedíme tak plátýnko začneme ,,ždímat" aby nám odešla všechna syrovátka. Někdo si syrovátku nechává, ale já osobně ,,ždímu" rovnou do dřezu. Když máme ,,doždímáno", tak sýr necháme zabalený v plátýnku. Vložíme zpět do cedníku a zatížíme, abychom se zbavili syrovátky úplně. Pokud bychom sýr chtěli použít ten den na vaření tak nám stačí cca 30 minut, ale pokud bychom ho chtěli skladovat v lednici tak nechte vykapávat aspoň 3 hodiny. Čím méně syrovátky v sýru zůstane tím déle vydrží v lednici ツ Olaláááá po dlouhém čekání jsme se dočkali. Ještě bych chtěla upozornit pokud nechcete mít kulatý tvar sýru. Najděte si nějakou nádobku, která odpovídá tvaru který chcete a sýr do nádobky vložte před úplným vykapáním syrovátky. Píši to z toho důvodu, že můj první sýr dopadl jako drobenka 😀 Chtěla jsem mít kostičku. Sýr jsem dala na 3 hodiny vykapat a potom jsem ho chtěla vytvarovat ....... Největší hloupost, asi jsem měla špatný den 😀
 
 
 
 
2l - Plnotučné mléko
1ks - Citron
příprava - 2-4 hodiny
vaření - 20
Kategorie Chuťovka
Uvařila EvaMatoušková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account