Vídeňský bramborový salát
Ingredience
- 800 g brambor varný typ A
- 200 ml horkého hovězího vývaru
- 2 lžíce najemno nasekané cibule
- 6 lžic slunečnicového oleje
- 3 lžíce jablečného octa
- sůl pepř
- pažitka nebo polníček na ozdobu
Instrukce
- 1 Brambory uvařte ve slupce a ještě teplé (ne horké) je oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (cca 1 cm).
- 2 Dejte do mísy a přidejte asi polovinu horkého vývaru, ocet, olej a cibuli. Vydatně osolte a opepřete.
- 3 Pomalu brambory míchejte, dokud se vše v míse nespojí na krásnou krémovou zálivku. Poznáte to docela snadno, když budou brambory pěkně lesklé a rovnoměrně obalené. V průběhu podle potřeby přidejte vývar navíc a znovu jej vmíchejte. Podávejte s nasekanou pažitkou nebo polníčkem.
Zajímavý jednoduchý recept.
Děkuji moc.
Tak jednoduché a tak dobré! 🙂
Mnamka 🙂 Hlavne nekdo nema rad v bramborovem salate, vajicko nebo okurku a tohle je stara, dobra, lehka klasika a vsem se clovek zavdeci 🙂
takový salát znám, my sami, když si děláme lehký br. salát, tak s kyselou okurkou a třeba trochou pórku…
Ano, tak tak, je chutnejsi a neni tak tezky…