Go Back
+ servings

Vídeňský bramborový salát

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 800 g brambor varný typ A
  • 200 ml horkého hovězího vývaru
  • 2 lžíce najemno nasekané cibule
  • 6 lžic slunečnicového oleje
  • 3 lžíce jablečného octa
  • sůl pepř
  • pažitka nebo polníček na ozdobu

Instrukce

  • 1 Brambory uvařte ve slupce a ještě teplé (ne horké) je oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (cca 1 cm).
  • 2 Dejte do mísy a přidejte asi polovinu horkého vývaru, ocet, olej a cibuli. Vydatně osolte a opepřete.
  • 3 Pomalu brambory míchejte, dokud se vše v míse nespojí na krásnou krémovou zálivku. Poznáte to docela snadno, když budou brambory pěkně lesklé a rovnoměrně obalené. V průběhu podle potřeby přidejte vývar navíc a znovu jej vmíchejte. Podávejte s nasekanou pažitkou nebo polníčkem.