VEPŘOVÁ PANENKA S GRATINOVANÝMI BRAMBORAMI

Vytisknout recept
Omytou a osušenou vepřovou panenku zbavte přebytečných blan, potřete ji směsí česneku, hořčice a olivového oleje, osolte a opepřete a dejte na minimálně 30 minut odležet do chladu.
Naloženou panenku opečte na pánvi zprudka ze všech stran, maso přendejte do zapékací mísy a zasypte tence pokrájenou cibulí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.
Poté panenku obraťte, přidejte pár snítek rozmarýnu a při­klopené 20 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nechte asi 2 minuty stát, teprve pak maso nakrájejte na ten­ké plátky.
Gratinované brambory připravíte následovně. Oloupané, omyté brambory nakrájejte na centimetrové plátky, dejte je do vymazané zapékací mísy, každou vrstvu vždy osolte a pře­lijte zahřátou smetanou s česnekem a posypte parmazánem a při 180 °C pečte asi 30 minut.

400g - Vepřová panenka
2stroužek - Česnek
1lžíce - Plnotučná hořtice
2lžíce - Olivový olej (na panenku)
1ks - Červená cibule
1špetka - Sůl (na panenku)
1špetka - Zelený pepř
1hrst - Rozmarýn
800g - Brambory
250ml - Smetana
2stroužek - Česnek (na brambory)
100g - Parmazán
1lžíce - Máslo
1špetka - Sůl (na brambory)
příprava - 45
vaření - 0
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LindaKubíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account