Velikonoční polévka šmigrustovka

Vytisknout recept
Tradiční velikonoční polévka s uzeným masem.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Klíč. slova tradiční, Velikonoce
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Celkový čas 1 hour 50 minutes
Porce 6
Kalorie 41
Uvařila PetraVomelová

Ingredience

  • 300 g uzeného masa
  • 1 ks pikantní klobása
  • 1 ks žloutek
  • 1 ks cibule
  • 4 ks vejce natvrdo
  • 2 PL hl. mouky
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 1 ČL mleté sladké papriky
  • 1 hrst strouhaného křenu
  • 1 l vody
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • V 1 litru vodu uvařte uzené maso a klobásu s oloupanou cibulí.Vyjměte maso a klobásu a nakrájejte je na kostičky. Rozdělte je do čtyř talířů a do každého přidejte rozpůlené uvařené vejce.Vývar proceďte a následně přiveďte k varu. Postupně do něj zašlehejte smetanu promíchanou s moukou a mletou paprikou. Odstavte, přidejte rozšlehaný žloutek a ochuťte solí a pepřem.Nachystaný vývar rozdělte do talířů a dozdobte strouhaným křenem a pažitkou.
    TIP! Pokud se nechystáte na domácí zabijačku, můžete sáhnout i po klobásce od prověřených výrobců s oceněním Klasa. Doporučujeme klobásky z Janovic, Ďábelskou klobásu z Třebovle, Dunajskou klobásu z Písku, Warischovu pečenou klobásu, Klatovskou klobásu od MASO WEST nebo klobásu s pepřem od MASOEKO. 

Nutriční hodnoty

Serving: 100ml | Vláknina: 0.5g | Kalorie: 41kcal | Tuky: 2g | Protein: 2g | Cukry: 4g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account