Velikonoční polévka šmigrustovka
Ingredience
- 300 g uzeného masa
- 1 ks pikantní klobása
- 1 ks žloutek
- 1 ks cibule
- 4 ks vejce natvrdo
- 2 PL hl. mouky
- 50 ml smetany ke šlehání
- 1 ČL mleté sladké papriky
- 1 hrst strouhaného křenu
- 1 l vody
- pažitka
- sůl
- pepř
Instrukce
- V 1 litru vodu uvařte uzené maso a klobásu s oloupanou cibulí.Vyjměte maso a klobásu a nakrájejte je na kostičky. Rozdělte je do čtyř talířů a do každého přidejte rozpůlené uvařené vejce.Vývar proceďte a následně přiveďte k varu. Postupně do něj zašlehejte smetanu promíchanou s moukou a mletou paprikou. Odstavte, přidejte rozšlehaný žloutek a ochuťte solí a pepřem.Nachystaný vývar rozdělte do talířů a dozdobte strouhaným křenem a pažitkou.TIP! Pokud se nechystáte na domácí zabijačku, můžete sáhnout i po klobásce od prověřených výrobců s oceněním Klasa. Doporučujeme klobásky z Janovic, Ďábelskou klobásu z Třebovle, Dunajskou klobásu z Písku, Warischovu pečenou klobásu, Klatovskou klobásu od MASO WEST nebo klobásu s pepřem od MASOEKO.