Večeře přesně podle mého stylu
Ingredience
- 1 ks Mozzarella
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Bazalka - větvička
- 2 lžíce Piniové oříšky
- 3 lžíce Olivový olej
- dle chuti Balsanico
- 2 krajíčky Chleba
- 1 plátek Sýr čedar
- 1 špetka Mořská sůl
Instrukce
- Žádné velké vaření, ale zato moc dobrá a lehká večeře.Vše je o ingrediencích *heart*Než koupíte rajčata - přivoňte si! Já čuchám ke každé zelenině i ovoci, ale rajčata ty prostě MUSÍ vonět. A osobně kupuji nejraději ty na větvičce. A pokud to jde tak na trhu.Mozzarella - nejlépe buffalo, ale když není možnost tak klidně normální hlavně ale TUČNOU - všechno co je light, dia, 0% tuku atd. je bez chuti a bez zápachu. Jak někoho napadlo udělat ze smetanového sýru light verzi? Absurdita 🙂 stejně tak mléko, smetana, jogurty...prostě chtějte vždy 100% chuti ne 0% tuku. Jestli chcete zhubnout, zaběhejte si 🙂Bazalka - už 2 měsíce (!!) mi žije doma bazalka v květináči, má jediná květina v bytě. Já jí neustále ujídám a ona neustále dorůstá. To je sen. Olej a balsamico - KVALITA prosím. Zde opravdu nešetříme. Na vaření kupte kvalitu nižší, ale pro studenou kuchyni sáhněte po lepším. Já miluju nefiltrované oliváče, samozřejmě extra virgin a krémové balsamico. To bych mohla jíst pořád.Sůl - ano i tady máte na výběr! Jedlá sůl kilo za dvacku to ale asi nebude. Můj favorit je Maldonská sůl - vločky. Když není ta, tak určitě kvalitní mořská sůl - taková ta vlhká...nebo třeba libečková z trhu mňam 🙂Postup:Tak a teď si nakrájíte rajčata, prsty natrháte / rozevřete mozzarellu (krájením se nějak ztrácí chuť, pěkně ji natrhejte po vláknech), posaďte tu smetanovou krásku na rajčátka, posypte trhanou (bylinky NIKDY, nikdy nekrájet, jen trhat) bazalkou, přidejte oříšky (kdo chce opraží) a řádně polijte (nebo pokapte haha to není můj případ) olivovým olejem a balsamicem (na saláty mám ve spreji a je to super vychytávka). Všechno navrch posolíme a uděláme si toastík podle svého gusta. Já do svého nejradši dávám jen red cheddar a pár kapek tabasca. A lžíce chilly majonézy. 😉Dobrou chuť!