Nezapomenutelné čokoládové koule obalené v kokosu, které budou chutnat všem
Ingredience
- 500 g Moučkový cukr
- 120 g Máslo
- 500 g Čokoláda
- 200 g Lískové ořechy - mleté
- 200 g Kokos - strouhaný
- 8 lžíce Rum
- 100 g Kokos na obalení
Instrukce
- Tenhle druh cukroví měl nejradši můj tatínek. Nepeče se a jeho příprava je velmi jednoduchá.500 g moučkového cukru500 g čokolády200 g mletých lískových oříšků200 g strouhaného kokosu120 g másla8 lžic rumu+ extra kokos na obalení – cca 100 g Na silikonový vál si nasypu moučkový cukr, mleté lískové oříšky a kokos, uprostřed udělám důlek a opatrně do něj naliju rozpuštěnou čokoládu (rozpouštím ve vodní lázni). Promíchám a když už čokoláda není úplně horká, přidám máslo. Vše promíchám dohromady a vznikne taková hnědá čokoládová hromada. Vedle ní si nasypu zbylý kokos (cca 100 g) a začnu připravovat.Z té čokoládové hromady uždibuji kousky těsta a vytvářím z nich kuličky, které obaluji v kokosu. To je vše. Dávám je na balkon zaležet, ale také se dají jíst hned. Pro více receptů, a nejen vánočních, sledujte www.honeyfood.cz foto: Lucie Pomijová