Tenhle druh cukroví měl nejradši můj tatínek. Nepeče se a jeho příprava je velmi jednoduchá.500 g moučkového cukru500 g čokolády200 g mletých lískových oříšků200 g strouhaného kokosu120 g másla8 lžic rumu+ extra kokos na obalení – cca 100 gNa silikonový vál si nasypu moučkový cukr, mleté lískové oříšky a kokos, uprostřed udělám důlek a opatrně do něj naliju rozpuštěnou čokoládu (rozpouštím ve vodní lázni). Promíchám a když už čokoláda není úplně horká, přidám máslo. Vše promíchám dohromady a vznikne taková hnědá čokoládová hromada. Vedle ní si nasypu zbylý kokos (cca 100 g) a začnu připravovat.Z té čokoládové hromady uždibuji kousky těsta a vytvářím z nich kuličky, které obaluji v kokosu. To je vše. Dávám je na balkon zaležet, ale také se dají jíst hned.Pro více receptů, a nejen vánočních, sledujte www.honeyfood.czfoto: Lucie Pomijová