Vanilková žemlovka s vlašskými ořechy
Ingredience
- 2 ks Mazanec
- 125 g Máslo
- 8 ks Vejce
- 600 ml Mléko
- 4 lžíce Rum
- 4 lžíce Sušené kokosové mléko
- 100 g Cukr krupice
- 80 g Práškový cukr
- 2 ks Vanilkový cukr
- 500 g Mražené višně ( vypeckované )
- 2 ks Měkký tvaroh
- 1 ks Zakysaná smetana
- 100 g Drcené vlašské ořechy
- 1 lžička Mletá skořice
- 1 špetka Mletý hřebíček
- 1 špetka Sůl
- 2 lžička Vanilkové aroma
Instrukce
- Nejprve si nadrtíme vlašské ořechy. Vypeckujeme si višně a přidáme pískový cukr, vanilkový cukr, skořici, hřebíček a rum. V druhé míse si prošleháme měkký tvaroh s kysanou smetanou, vejci, práškovým cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Nakrájíme si na plátky mazance. Vymažeme si pekáč máslem. Namáčíme plátky mazanců v mléce smíchaném s kokosovým mlékem. Klademe na plech jednu vrstvu namočených plátků mazanců. Navrch dáme polovinu višňové směsi , posypeme polovinou oříšků a nalijeme tvarohovou směs. Pak poklademe druhou vrstvou mazance. Opět dáme druhou vrstvu višní, oříšků a tvarohové směsi. Navrch bude opět vrstva mazance. Poklademe plátky másla. Pečeme v horkovzdušné troubě při 160°C asi 45 minut. Zkusíme dřevěnou špejlí, zda je žemlovka propečená. Dobrá sváteční svačinka nebo večeře. Přeji dobrou sladkou chuť !!!