Vanilková žemlovka s vlašskými ořechy

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 35 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 2 ks Mazanec
  • 125 g Máslo
  • 8 ks Vejce
  • 600 ml Mléko
  • 4 lžíce Rum
  • 4 lžíce Sušené kokosové mléko
  • 100 g Cukr krupice
  • 80 g Práškový cukr
  • 2 ks Vanilkový cukr
  • 500 g Mražené višně ( vypeckované )
  • 2 ks Měkký tvaroh
  • 1 ks Zakysaná smetana
  • 100 g Drcené vlašské ořechy
  • 1 lžička Mletá skořice
  • 1 špetka Mletý hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 2 lžička Vanilkové aroma

Instrukce

  • Nejprve si nadrtíme vlašské ořechy. Vypeckujeme si višně a přidáme pískový cukr, vanilkový cukr, skořici, hřebíček a rum. V druhé míse si prošleháme měkký tvaroh s kysanou smetanou, vejci, práškovým cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Nakrájíme si na plátky mazance. 
    Vymažeme si pekáč máslem. Namáčíme plátky mazanců  v mléce smíchaném s kokosovým mlékem. Klademe na plech jednu vrstvu namočených plátků mazanců. Navrch dáme polovinu višňové směsi , posypeme polovinou oříšků a nalijeme tvarohovou směs. Pak poklademe druhou vrstvou mazance. Opět dáme druhou vrstvu višní, oříšků a tvarohové směsi. Navrch bude opět vrstva mazance. Poklademe plátky másla. 
    Pečeme v horkovzdušné troubě při 160°C asi 45 minut. Zkusíme dřevěnou špejlí, zda je žemlovka propečená. 
     
     
    Dobrá sváteční svačinka nebo večeře. Přeji dobrou sladkou chuť !!!
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account