Uzená kroupová polévka
Ingredience
Na uzený vývar:
- 1 kg uzených žeber nebo 1/2 kg uzeného vcelku
- 1 středně velká cibule
- 5 celých pepřů
- 3 nové koření
- 2 bobkové listy
- 2 stroužky česneku 10 g
- 1,5 l vody
Do polévky:
- 150 g krup
- polévková zelenina mrkev, celer, petržel, pórek..
- majoránka sůl
Instrukce
- Uzené dejte do studené vody společně s celou cibulí, česnekem a kořením.
- Vařte co nejpomaleji do změknutí masa, čím pomalejší bude var, tím vývar bude silnější.
- Hotový vývar zceďte. Maso pokrájejte.
- Dejte ho zpět do hrnce, přidejte kroupy, které jste propláchli vodou.
- Po cca 20 minutách následně vložte pokrájenou polévkovou zeleninu.
- V závěru dochuťte majoránkou, příp. solí a mletým pepřem.
- A vložte pokrájené maso.
Kroupy Miluju
Kroupy jsem nikdy nemusela, tak to musím někdy zkusit.
paráda, taky někdy udělám…, už jsme dlouho neměli uzenou polévku…protože to uzené nijak nekupuji, ale zlákala jsi mne… 🙂
U nás nebyla už také hodně dlouho, ale při minulém nákupu jsem narazila na pěkný kousek uzeného masa, který byl ve 30% slevě, přičemž ještě dnes byla záruka déle jak týden, tak jsem neodolala a vyšlo mi jak na polévku, tak příští týden udělám “Kočičí svatbu”, mňam.
Zajímavé, jsou lidi co milují kroupy a co nesnáší 🙂
Jako mladá jsem je extra nemusela, ale později jsem se s nimi naučila vařit a v polévce, nebo s houbami je máme moc rádi.