Uzená kroupová polévka

Vytisknout recept
Polévka vhodná převážně v zimním období, která zasytí a zahřeje.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Celkový čas 1 hour 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

Na uzený vývar:

  • 1 kg uzených žeber nebo 1/2 kg uzeného vcelku
  • 1 středně velká cibule
  • 5 celých pepřů
  • 3 nové koření
  • 2 bobkové listy
  • 2 stroužky česneku 10 g
  • 1,5 l vody

Do polévky:

  • 150 g krup
  • polévková zelenina mrkev, celer, petržel, pórek..
  • majoránka sůl

Instrukce

  • Uzené dejte do studené vody společně s celou cibulí, česnekem a kořením.
  • Vařte co nejpomaleji do změknutí masa, čím pomalejší bude var, tím vývar bude silnější.
  • Hotový vývar zceďte. Maso pokrájejte.
  • Dejte ho zpět do hrnce, přidejte kroupy, které jste propláchli vodou.
  • Po cca 20 minutách následně vložte pokrájenou polévkovou zeleninu.
  • V závěru dochuťte majoránkou, příp. solí a mletým pepřem.
  • A vložte pokrájené maso.
6 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 1 rokem ago

    Kroupy Miluju

  2. Kroupy jsem nikdy nemusela, tak to musím někdy zkusit.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    paráda, taky někdy udělám…, už jsme dlouho neměli uzenou polévku…protože to uzené nijak nekupuji, ale zlákala jsi mne… 🙂

    • Author

      U nás nebyla už také hodně dlouho, ale při minulém nákupu jsem narazila na pěkný kousek uzeného masa, který byl ve 30% slevě, přičemž ještě dnes byla záruka déle jak týden, tak jsem neodolala a vyšlo mi jak na polévku, tak příští týden udělám “Kočičí svatbu”, mňam.

  4. NelaVávrová 1 rokem ago

    Zajímavé, jsou lidi co milují kroupy a co nesnáší 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account