Print Recipe
Polévka vhodná převážně v zimním období, která zasytí a zahřeje.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 1 hour hod. 30 minutes min
Celkový čas 1 hour hod. 40 minutes min
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová
Na uzený vývar:
- 1 kg uzených žeber nebo 1/2 kg uzeného vcelku
- 1 středně velká cibule
- 5 celých pepřů
- 3 nové koření
- 2 bobkové listy
- 2 stroužky česneku 10 g
- 1,5 l vody
Do polévky:
- 150 g krup
- polévková zelenina mrkev, celer, petržel, pórek..
- majoránka sůl
Uzené dejte do studené vody společně s celou cibulí, česnekem a kořením.
Vařte co nejpomaleji do změknutí masa, čím pomalejší bude var, tím vývar bude silnější.
Hotový vývar zceďte. Maso pokrájejte.
Dejte ho zpět do hrnce, přidejte kroupy, které jste propláchli vodou.
Po cca 20 minutách následně vložte pokrájenou polévkovou zeleninu.
V závěru dochuťte majoránkou, příp. solí a mletým pepřem.
A vložte pokrájené maso.