Upečte si v sobotu: hanácké vdolky!

Vytisknout recept
 
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila TerezaVaněčková

Ingredience

  • 600 g Hladká mouka
  • 250 ml Mléko
  • 3 ks Žloutek
  • 1 ks Droždí
  • 4 lžíce Cukr
  • 250 g Máslo - rozpuštěné
  • 1 lžíce Sůl
  • 250 g Tvaroh
  • Citronová kůra
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 4 lžíce Cukr
  • 1 ks Vejce
  • Rozinky v rumu
  • 125 g Máslo
  • 80 g Cukr
  • 160 g Polohrubá mouka
  • 1 ks Vanilkový cukr

Instrukce

  • Jsou jednodušší, než byste čekali! Zkuste recept podle Terezy.
    Z droždí, části vlažného mléka a 1 lžíce cukru si připravíme kvásek. Po vykynutí vymícháme s ingrediencemi na těsto a necháme nejméně 20 minut kynout. Mezitím si uděláme tvarohovou náplň a drobenku. Vykynuté těsto rozválíme na 3-5 mm, rozdělíme na čtverečky. Plníme nádivkou a zabalíme. Položíme na vymazaný plech. Dlaní vytvoříme důlek, který potřeme povidly a posypeme drobenkou či mandlemi. Okraje potřeme vejcem. Necháme nakynout 15 minut. Pečeme 10-15 minut v předehřáté troubě na 200-220 stupňů Celsia. Po upečení potřeme máslem.
    Pokud vyzkoušíte můj recept na tradiční hanácké vdolky, pošlete mi prosím foto do komentářů 😉 Přeji všem dobrou chuť! [x]
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account