Upečte si v sobotu: hanácké vdolky!
Ingredience
- 600 g Hladká mouka
- 250 ml Mléko
- 3 ks Žloutek
- 1 ks Droždí
- 4 lžíce Cukr
- 250 g Máslo - rozpuštěné
- 1 lžíce Sůl
- 250 g Tvaroh
- Citronová kůra
- 1 ks Vanilkový cukr
- 4 lžíce Cukr
- 1 ks Vejce
- Rozinky v rumu
- 125 g Máslo
- 80 g Cukr
- 160 g Polohrubá mouka
- 1 ks Vanilkový cukr
Instrukce
- Jsou jednodušší, než byste čekali! Zkuste recept podle Terezy.Z droždí, části vlažného mléka a 1 lžíce cukru si připravíme kvásek. Po vykynutí vymícháme s ingrediencemi na těsto a necháme nejméně 20 minut kynout. Mezitím si uděláme tvarohovou náplň a drobenku. Vykynuté těsto rozválíme na 3-5 mm, rozdělíme na čtverečky. Plníme nádivkou a zabalíme. Položíme na vymazaný plech. Dlaní vytvoříme důlek, který potřeme povidly a posypeme drobenkou či mandlemi. Okraje potřeme vejcem. Necháme nakynout 15 minut. Pečeme 10-15 minut v předehřáté troubě na 200-220 stupňů Celsia. Po upečení potřeme máslem.Pokud vyzkoušíte můj recept na tradiční hanácké vdolky, pošlete mi prosím foto do komentářů 😉 Přeji všem dobrou chuť! [x]