Jsou jednodušší, než byste čekali! Zkuste recept podle Terezy.Z droždí, části vlažného mléka a 1 lžíce cukru si připravíme kvásek. Po vykynutí vymícháme s ingrediencemi na těsto a necháme nejméně 20 minut kynout. Mezitím si uděláme tvarohovou náplň a drobenku. Vykynuté těsto rozválíme na 3-5 mm, rozdělíme na čtverečky. Plníme nádivkou a zabalíme. Položíme na vymazaný plech. Dlaní vytvoříme důlek, který potřeme povidly a posypeme drobenkou či mandlemi. Okraje potřeme vejcem. Necháme nakynout 15 minut. Pečeme 10-15 minut v předehřáté troubě na 200-220 stupňů Celsia. Po upečení potřeme máslem.Pokud vyzkoušíte můj recept na tradiční hanácké vdolky, pošlete mi prosím foto do komentářů ;-) Přeji všem dobrou chuť! [x]