Tvarožník (zdravější verze)

Vytisknout recept

Postup přípravy

Citron omyjeme a nastrouháme si kůru.

Máslo rozpustíme.

V míse smícháme tvaroh s meden (nebo 250 g moučkového cukru) a vanilkovým cukrem.

Přidáme kypřící prášek (prdopeč)  promíchaný s krupicí, 4 hrsti namočených rozinek, vejce, citronovou kůru a rozpuštěné máslo.

Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem (nebo vymazané a vysypané hrubou moukou či strouhankou) a pečeme v troubě necelých 30 minut na 170 °C.

Po upečení necháme tvarožník vychladnout, až poté nakrájíme. 

Tvarožník s rozinkami lze péci z poloviční dávky v dortové formě. Dobu pečení uzpůsobíme podle výšky těsta.

Je to vynikající, až na pár maličkostí zdravé, já používám zelený tvaroh v kostce, med místo cukru a sušené meruňky, švestky, co je zrovna doma, dají se dát i ořechy.

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka


4ks - tvaroh
3ks - vejce
200g - máslo
1ks - prdopeč
1ks - vanilkový cukr
3lžíce - med (sladidlo)
4hrst - rozinky, brusinky, sušené nebo kandované ovoce
ks - citronová kúra
6lžíce - krupice
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account