Tvarožník s hruškami a čokoládovou drobenkou

Vytisknout recept
Nejlepší dezerty jsou ty, které jsou jemné a vláčné a vytvářejí pocit tepla domova. Tento koláč si oblíbí celá rodina. Jedná se o tradiční český tvarožník, a i když se recepty na něj mohou v různých regionech lišit, přesto je vždy základem dobrý a poctivý tvaroh.
Kategorie moučník
Kuchyně Česká
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 55 minutes
Celkový čas 1 hour 20 minutes
Porce 8 -12
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 300 g polohrubé mouky
  • 250 g BIO selský tvaroh měkký z Farmy Struhy s. r. o.
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 30 g skořice
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 5 hrušek
  • Čokoládová drobenka
  • 200 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 125 g cukru krupice
  • 25 g kakaa

Instrukce

  • Nejprve necháme máslo změknout do pokojové teploty. Poté ho smícháme s 300 g polohrubé mouky. Přidáme 1 vejce, 4 lžíce cukru, 1 lžíci kakaa a 1 lžíci prášku do pečiva. Všechny ingredience pečlivě propracujeme, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto necháme odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
  • Mezitím utřeme tvaroh s druhým vejcem, moučkovým cukrem a skořicí, aby vznikla jednotná směs. Omyté hrušky nakrájíme na plátky. Těsto rozválíme a přesuneme ho do předem vymazané kulaté formy. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme směs z tvarohu a navrch položíme nakrájené hrušky. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 160 °C po dobu přibližně 45 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.
  • Čokoládová drobenka
  • Všechny ingredience spolu důkladně promícháme, vložíme na plech a dáme péct do trouby na 170 °C cca 10 min. do zlatova. Čokoládovou drobenku poté rozmixujeme nebo rozdrobíme na kousky.

Náš tip:

  • Zbyla vám po pečení trocha hrušek i tvarohu? Smíchejte je v misce společně s medem, použít můžete Med z lipové aleje z Včelí farmy v Poděbradech, čokoládovou drobenkou, posypte oříšky, ozdobte lístkem meduňky a máte zdravou svačinku.

Notes

V našem receptu využijeme BIO selský tvaroh měkký z plnotučného mléka, který pochází z rodinné farmy Struhy s. r. o., kde jej vyrábí tradičním postupem kysáním a zráním a následným vykapáváním vlastní vahou v plátěném tvarožníku. A mléko, z něhož se vyrábí, pochází přímo od dojnic, které se pasou na přilehlých pastvinách kolem farmy. Výsledný tvaroh se tak skvěle hodí do buchet a koláčů, ale je výborný i jen tak na chleba. Navíc v roce 2022 získal ocenění Regionální potravina v Jihočeském kraji.
Produkty nejen této farmy, ale i dalších lokálních výrobců naleznete nově v prodejně přímo v srdci Prahy NAŠE SÍŤOVKA. Prostor ve Štěpánské ulici 63 je plný potravin od držitelů ocenění Regionální potravina, BIO produkty ekologického zemědělství a výrobky se značkou KLASA.
Cílem prodejny je poskytnout lidem možnost nakoupit kvalitní potraviny s osvědčenými známkami kvality a také dát prostor regionálním výrobcům k prezentaci jejich výrobků. Sortiment prodejny zahrnuje regionální sýry, ovoce, zeleninu, mléčné, cukrářské i masné výrobky, oleje a rybí speciality. Kromě trvalé nabídky jsou plánovány také různé sezónní ochutnávky a promo akce jednotlivých krajů České republiky.
Zdroj a foto: Regionální potravina
0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account