Tvarohový mazanec

Vytisknout recept
Hezký jarní den, letos mě zaujal nový (pro mne) recept na tvarohový mazanec, který pekla kamarádka, tak jsem se rozhodla, že ho taky vyzkouším, což jsem právě dnes udělala. Zde nabízím recept: 
 
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Klíč. slova pečivo, Velikonoce
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porce 10
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 140 g másla (nebo Hery)
  • 100 g hnědého cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 ks vejce (1 celé a 1 žloutek na potření)
  • 1 ks měkkého tvarohu
  • 1 ks citronu - kůra + šťáva z poloviny citronu
  • 1 ks pomeranče - kůra
  • 2 PL rumu
  • 500 g špaldové celozrnné mouky
  • 1 ks PRDOPEČ
  • 50 g rozinek
  • 50 g mandlí
  • špetka soli

Instrukce

  • Vyšlehejte do hladka: 140 g másla nebo hery, 120 g cukru krystal, 1 vanilkový cukr
  • Přidejte a znovu řádně promíchejte: 1 vejce, 250 g měkkého tvarohu, kůru z jednoho citronu, kůru z ½ pomeranče, šťávu z jednoho citronu, 2 lžíce rumu
  • Dále pak smíchejte: 500 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, špetku soli, 50 g rozinek, Na posypání hrst mandlových lupínků. 1 vejce (žloutek) na potření bochánku.
  • Do řádně vymíchané máslové hmoty vsypte sypkou směs a po částečném zapracování přidejte oprané rozinky.Troubu rozehřejte na 170ºC. Vypracujte hladké nelepivé těsto. Vytvarujte bochánek. Položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným žloutkem, nožem udělejte do bochánku křížek a posypte mandlovými lupínky. Pečte v předehřáté troubě asi 50 min.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account