Tvarohové ovocné knedlíky

Vytisknout recept
Ovocné knedlíky jsou zaručená klasika, která potěší všechny okolo vás, od nejmenších až po ty nejstarší. A odlehčené tvarohové jsou zkrátka ňamka.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 12 minutes
Celkový čas 27 minutes
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 130 g hrubé mouky Babiččina volba – mouky použijte tolik aby těsto bylo vláčné a dobře se s ním pracovalo
  • 250 g měkkého tvarohu – polotučného v alobalu když použijete ve vaničce, musíte dát více mouky
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • čerstvé jahody / meruňky / jiné ovoce dle preferencí

Na posyp:

  • rozehřáté máslo
  • moučkový cukr
  • nastrouhaný tvrdý tvaroh
  • lesní jahody

Instrukce

  • Z hrubé mouky, tvarohu, vejce a špetky soli vypracujte vláčné těsto. Těsto nechte chvilku odpočinout. Nesmí se vám ale lepit na prsty.
  • Kousek těsta uštípněte, vytvarujte z něj placičku, zabalte do ní jahodu a uválejte z toho knedlíček. Z tohoto množství těsta vytvoříte asi 15 knedlíčků.
  • Nakonec knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 12 minut.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account