Tvarohové knedlíky s jahodami
Ingredience
- 500 g Měkký tvaroh
- 250 g Polohrubá mouka
- 2 ks Žloutky
- Sůl
- 1 ks Zakysaná smetana
- Jahody
- Moučkový cukr
Instrukce
- Připravte svým dětem knedlíky s čerstvými jahodami. Budou se olizovat až za ušima!Tvaroh smícháme s polohrubou moukou a špetkou soli, přidáme žloutky a zpracujeme na hladké těsto. (Nemělo by se lepit na ruce.)Těsto necháme asi půl hodiny v chladu. Pak z něj na pracovní ploše posypané moukou vytvarujeme válečky.Z válečků odkrajujeme stejnoměrné plátky. Ty postupně plníme jahodami, které jsme předtím dobře omyli, osušili a zbavili stopky.Vytvarujeme knedlíky a vložíme je do vroucí osolené vody. Vaříme 8–10 minut: až budou uvařené, samy vyplavou na povrch.Po dovaření knedlíky vyjmeme a propícháme špejlí nebo vidličkou.Podáváme se zakysanou smetanou, sypané moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.