Tvarohové cukroví z žitné mouky

Vytisknout recept

 

 

 

 
 

Kromě tradičního lineckého cukroví jsem se letos rozhodla i pro zdravější alternativu a výsledek byl překvapivě dobrý.

Odvážila jsem celozrnnou žitnou moku, přidala špetku soli, jeden žloutek, tvaroh a rozkrájenou heru. To jsem zpracovala na hladké nelepivé těsto. Pokud se těsto lepí, je možno přidat trochu mouky. Těsto jsem zabalila do fólie a nechala asi dvě hodiny odležet v chladničce.

Těsto jsem rozválela na plát silný asi 3 milimetry a vykrájela potřebné tvary. Já jsem vykrajovala srdíčka s otvorem na vrchní část a plná na spdní část.

Troubu jsem předehřála na 180°C a pekla jsem asi patnáct minut, záleží na zvyklostech trouby.

Po vychladnutí jsem cukroví slepila marmeládou, já jsem použila jahodovou marmeládu a to přímo ze zdrojů místní jahodárny.

Tvarohové cukroví z žitné mouky podáváme jako vynikající cukroví pro vánoční mlsání.

 
 
 

250g - hera
300g - celozrnná žitná mouka
1špetka - sůl
1ks - vejce
250g - měkký nízkotučný tvaroh
1ks - marmeláda
příprava - 10
vaření - 45
Kategorie Cukroví
Porce 0
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account