Tvarohová bábovka s mrkví

Vytisknout recept
Vajíčka si rozklepneme, zvlášť dáme bílky, které si jako první vyšleháme se špetičkou soli do pevného sněhu.
Žloutky dáme do mísy, přisypeme třtinový cukr, skořici, tvaroh, olej a chvíli prošleháme. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno a přidáme do mísy, vše zamícháme.
Přidáme ovesné vločky, kypřící prášek a špaldovou mouku a pokud chceme a máme, tak případně rozinky namočené v rumu, posekané ořechy či kandovanou ovocnou kůru a nezapomeneme zlehka vmíchat vyšlehaný bílkový sníh.
Bábovkovou formu vymažeme poctivě máslem, vysypeme hrubou moukou,  přendáme do ní těsto a dáme péct do trouby na teplotu cca 175°C. Pečení zkoušíme špejlí.
3ks - vejce, zvlášť bílky a žloutky
120g - třtinový cukr
250g - tvaroh
200g - mrkev strouhaná na jemno
60g - slunečnicový olej
100g - ovesné vločky jemné
150-200g - mouka hladká špaldová
1ks - kypřící prášek - sáček
1/2 - 1lžička - skořice mletá
ks - dle chuti sekané ořechy, rozinky, kandovaná ovocná kůra
ks - hrubá mouka a máslo na vymazání formy
příprava - 15
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account