Torta Tenerina čokoládový desert
Ingredience
- 100 g Máslo
- 200 g Hořká čokoláda
- 60 g Kakao
- 150 g Cukr
- 3 lžíce Mléko
- 3 ks Vejce
- 1 špetka Sůl
- 1 lžička Cukr moučka
Instrukce
- Bílky dáme do chladu a nádobu v které bílky budeme šlehat dáme na půl hodiny do mrazáku. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu ( můžeme použít klidně mlékovar s dvojitým dnem). Přidáváme studené máslo a promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme do nich rozpuštěnou čokoládu, 3 lžíce teplého mléka a kakao. Nakonec vmícháme vyšlehané bílky. Těsto vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 až 30 minut. Při servírování nasypeme moučkový cukr nebo můžeme udělat na to nějaký krém citronový.