
Jednoduchá, ale přitom slavnostní květáková polévka
Ingredience
- 1 ks Střední květák
- 10 stroužek Česnek
- 1 l Vývar
- 1 ks Cibule
- 1/2 sklenička Kokosové mléko
- 1 lžíce Ghí nebo máslo
- 2 lžíce Olivový olej
- Sůl, pepř
Instrukce
- POSTUP:Troubu nastavte na 170 stupňů. Než se trouba nahřeje, rozdělte květák na kousky tak, aby byly všechny plus mínus stejně velké. Oloupejte stroužky česneku a spolu s připraveným květákem je naskládejte na plech. Vše pokapejte olivovým olejem a ještě trochu promíchejte, aby se olej dostal co nejlépe na celý povrch květáku. Pečte v troubě asi 30 minut.Nakrájenou cibulku nechte zesklovatět na 1 lžíci ghíčka, přidejte opečený květák a česnek, vše zalijte vývarem a nechte 15 minut povařit. Poté už jen vše rozmixujte, přilijte kokosové mléko a ještě 5 minut prohřejte.Tuto polévku opravdu miluju!! *heart*Tak ať chutná
Mary