Jednoduchá, ale přitom slavnostní květáková polévka | Ženy s.r.o.

Jednoduchá, ale přitom slavnostní květáková polévka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila MaryAušová

Ingredience

  • 1 ks Střední květák
  • 10 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar
  • 1 ks Cibule
  • 1/2 sklenička Kokosové mléko
  • 1 lžíce Ghí nebo máslo
  • 2 lžíce Olivový olej
  • Sůl, pepř

Instrukce

  • POSTUP:
    Troubu nastavte na 170 stupňů. Než se trouba nahřeje, rozdělte květák na kousky tak, aby byly všechny plus mínus stejně velké. Oloupejte stroužky česneku a spolu s připraveným květákem je naskládejte na plech. Vše pokapejte olivovým olejem a ještě trochu promíchejte, aby se olej dostal co nejlépe na celý povrch květáku. Pečte v troubě asi 30 minut.
    Nakrájenou cibulku nechte zesklovatět na 1 lžíci ghíčka, přidejte opečený květák a česnek, vše zalijte vývarem a nechte 15 minut povařit. Poté už jen vše rozmixujte, přilijte kokosové mléko a ještě 5 minut prohřejte.
    Tuto polévku opravdu miluju!! *heart*
    Tak ať chutná 😎
    Mary
     

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account