Pomazánka z červené řepy

Vytisknout recept
 

Červená řepa

Červená řepa patří, navzdory své nevalné oblibě v našich končinách, mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít.
Důvod proč se u nás netěší přílišné oblibě, je zřejmě ten, že doplatila na nevalné zpracování ve školních kuchyních, čímž byla znechucena několika generacím strávníků po zbytek jejich života. Na to ostatně doplatila a stálé doplácí nejen červená řepa, ale také celá řada dalších potravin, které si to rozhodně nezaslouží, a to nejen díky svým zdraví prospěšným účinkům, ale také díky své lahodné chuti, které je ovšem dosaženo jen při správném zpracování.
 
*heart*Syrovou řepu nastrouháme, přidáme Lučinu,nastrouhaný eidam, utřený česnek, sůl, pepř a vše důkladně zamícháme. Podáváme s celozrnným pečivem.*heart*
ks - 1 malá červená řepa200 g Lučiny100 g nastrouhaného eidamu3 stroužky česnekusůlpepř
příprava - 5
vaření - 10
Kategorie Předkrm
Uvařila KateřinaŠlimarová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account