Tip na letní oběd: Špagety s hráškem a prosciuttem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila LucieHolbová

Ingredience

  • 450 g Špagety
  • 150 g Parmská šunka nebo jiná (výborný je i tyrolský špek
  • 200 g Hrášek (čerstvý nebo mražený
  • 5 - 8 ks Sušená rajčata v oleji
  • 1 ks Cibule
  • 1 - 2 lžíce Olej
  • Česnek
  • Sůl, pepř
  • Bylinky (nať petrželky nebo libečku)
  • Parmazán nebo trochu jiného sýru na posypání

Instrukce

  • Už vás nenapadá co pořád vařit? Venku i doma horko a sporák je noční můra? Co rychlého a přitom lehkého co zasytí? Tyto základní suroviny má snad každá žena pořád doma 😉 Tak hurá do ,,vaření,, :-*
     
    Špagety uvaříme v osolené vodě. Raději používám kukuřičné špagety. No tentokráte došly. Na oleji v hluboké pánvi zpěňte na drobno nakrájenou cibuli (výborná je i červená nebo šalotka) a přidejte prolisovaný česnek asi dva větší stroužky. Přidejte nakrájenou šunku a sušená rajčata. Na posledních 5 minut přidejte hrášek. Pokud dáváte mražený, propláchněte jej v sítu/cedníku studenou vodou. Špagety sceďte, ale trošku vody (cca 3lžíce) v hrnci nechte a celé to vmíchejte do směsi na pánvi. Dle chuti osolte a opepřete. Posypeme nadrobno nakrájenými čerstvými bylinkami a nastrouhaným sýrem, výborná je i na kostičky nakrájená mozzarella. Podáváme.
     
    Varianta, kterou občas dělám sama pro sebe (moji kluci mořské ,,potvory,, nepapají *sad*). Je s krevetami a do základu místo šunky a rajčat přidám trochu smetany nebo lučiny a zakápnu to šťávou z limety 😉
    Dobrou chuť.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account