
Bylinkově marinovaný Panýr s broskvovým salátem a javorovým dresinkem
Ingredience
- Panýr s bylinkovou marinádou
- 2 zralé broskve nebo nektarinky (nakrájené na měsíčky můžete ogrilovat
- 1 červená cibule nakrájená na tenké plátky
- Čerstvá saturejka případně směs s rukolou nebo microgreens
- Cukrový hrášek volitelně, pouze krátce blanšírovaný nebo syrový
- Piniové oříšky nasucho opražené
- Sůl pepř
Nálev na cibuli:
- 100 ml vinného octa
- 50 ml vody
- 1 lžička cukru
- 1/4 lžičky soli
Dresink:
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička limetové šťávy
- Sůl pepř
Instrukce
- Červenou cibuli naložte minimálně na 30 minut do nálevu z vinného octa, vody, cukru a soli.
- Panýr ogrilujte z obou stran dozlatova.
- V misce smíchejte měsíčky broskví nebo nektarinek, naloženou cibulku, čerstvou saturejku (případně směs s
- rukolou nebo microgreens) a opražené piniové oříšky.
- Přidejte cukrový hrášek.
- Připravte dresink ze sirupu, oleje, limetové šťávy, soli a pepře a vše lehce zakápněte.
- Servírujte se zlatavým Panýrem navrchu.
Notes
