Bylinkově marinovaný Panýr s broskvovým salátem a javorovým dresinkem

Vytisknout recept
Zajímavou kombinace sladkého sirupu a sýra ještě podtrhuje nakládaná cibulka. Recept na  letní grilování od Honzy Albrechta vytvořený ve spolupráci s Bohemilk Opočno.
Kategorie Vege
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • Panýr s bylinkovou marinádou
  • 2 zralé broskve nebo nektarinky (nakrájené na měsíčky můžete ogrilovat
  • 1 červená cibule nakrájená na tenké plátky
  • Čerstvá saturejka případně směs s rukolou nebo microgreens
  • Cukrový hrášek volitelně, pouze krátce blanšírovaný nebo syrový
  • Piniové oříšky nasucho opražené
  • Sůl pepř

Nálev na cibuli:

  • 100 ml vinného octa
  • 50 ml vody
  • 1 lžička cukru
  • 1/4 lžičky soli

Dresink:

  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička limetové šťávy
  • Sůl pepř

Instrukce

  • Červenou cibuli naložte minimálně na 30 minut do nálevu z vinného octa, vody, cukru a soli.
  • Panýr ogrilujte z obou stran dozlatova.
  • V misce smíchejte měsíčky broskví nebo nektarinek, naloženou cibulku, čerstvou saturejku (případně směs s
  • rukolou nebo microgreens) a opražené piniové oříšky.
  • Přidejte cukrový hrášek.
  • Připravte dresink ze sirupu, oleje, limetové šťávy, soli a pepře a vše lehce zakápněte.
  • Servírujte se zlatavým Panýrem navrchu.

Notes

Zdroj a foto: Bohemilk Opočno

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account