Těstoviny s houbovou omáčkou

Vytisknout recept
S těstovinami jde všechno snadno a rychle! Snadno se připravují, jsou rychle hotové, sluší jim jednoduchá úprava
a také jejich výroba je dosti nenáročná. Vyrábějí se totiž jen z mouky a vody, popřípadě vajec. Mají nízký obsah tuku, nulový či minimální obsah cholesterolu a nízkou hodnotu glykemického indexu. A chutnají jednoduše skvěle téměř s čímkoliv. My jsme tentokrát – vlastně jako obvykle – sáhli po čerstvých, lokálních surovinách a vydali jsme se posbírat pár hub. Ty společně se zakysanou smetanou, pažitkou
a majoránkou na talíři vykouzlily pořádnou parádu!
TIP! Pokud rádi vaříte z po prokysáním Farmářské smetany na šlehání a smetanové kultury a v roce 2017 získala ocenění Regionální potravina v Olomouckém kraji. 
 
Postup:
  1. Těstoviny uvařte podle návodu na balení.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujte směs hub s prolisovaným stroužkem česneku. Osolte a opepřete dle chuti.
  3. Poté, co se ze směsi odpaří většina vody, přidejte zakysanou smetanu.Těstoviny vmíchejte do omáčky a podávejte zasypané čerstvými bylinkami.
 
500g - těstoviny – např. široké nudle
3hrst - čerstvé houby
2lžíce - zakysaná smetana
1ks - stroužek česneku
1špetka - čerstvá majoránka
1špetka - čerstvá pažitka
10kapka - slunečnicový olej
1špetka - sůl
1špetka - čerstvě mletý pepř
příprava - 30
vaření - .
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account