Těstoviny s houbovou omáčkou
a také jejich výroba je dosti nenáročná. Vyrábějí se totiž jen z mouky a vody, popřípadě vajec. Mají nízký obsah tuku, nulový či minimální obsah cholesterolu a nízkou hodnotu glykemického indexu. A chutnají jednoduše skvěle téměř s čímkoliv. My jsme tentokrát – vlastně jako obvykle – sáhli po čerstvých, lokálních surovinách a vydali jsme se posbírat pár hub. Ty společně se zakysanou smetanou, pažitkou
a majoránkou na talíři vykouzlily pořádnou parádu! TIP! Pokud rádi vaříte z po prokysáním Farmářské smetany na šlehání a smetanové kultury a v roce 2017 získala ocenění Regionální potravina v Olomouckém kraji. Postup:
- Těstoviny uvařte podle návodu na balení.
- V pánvi na rozehřátém oleji orestujte směs hub s prolisovaným stroužkem česneku. Osolte a opepřete dle chuti.
- Poté, co se ze směsi odpaří většina vody, přidejte zakysanou smetanu.Těstoviny vmíchejte do omáčky a podávejte zasypané čerstvými bylinkami.