Těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 15 minutes
Porce 0
Uvařila NikolaKokesova

Ingredience

  • 150 g Hustý bílý jogurt
  • 1 lžička Nasekaný rozmarýn
  • 2 lžička Nasekaná bazalka
  • 1 lžička Nasekaná hladkolistá petrželka
  • 50 g Nastrouhaný parmazán + hoblinky na ozdobu
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 ks Malá chilli paprička
  • 300 g Mladé cukety, nakrájených podélně na tenké nudličky
  • 100 g Mražený hrášek
  • Mořská sůl
  • 400 g Mušliček (conchiglie rigate)

Instrukce

  • 1 Do jogurtu vmíchejte bylinky a strouhaný parmazán, osolte a nechte při pokojové teplotě 10 minut rozležet.
    2 V pánvi na oleji zpěňte česnek a rozdrobenou chilli papričku, trvá to asi 30 sekund. Přidejte cuketu, osolte a míchejte asi 5 minut, až bude cuketa opečená, ale ještě pevná na skus. Potom vsypte hrášek, nechte minutu až dvě prohřát a vypněte.
    3 Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente. Sceďte je a promíchejte s jogurtovou omáčkou. Pak vmíchejte cuketovo-hráškovou směs. Podávejte ozdobené hoblinami parmazánu, případně lístky bazalky.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account