Těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem
Ingredience
- 150 g Hustý bílý jogurt
- 1 lžička Nasekaný rozmarýn
- 2 lžička Nasekaná bazalka
- 1 lžička Nasekaná hladkolistá petrželka
- 50 g Nastrouhaný parmazán + hoblinky na ozdobu
- 2 lžíce Olivový olej
- 1 stroužek Česnek
- 1 ks Malá chilli paprička
- 300 g Mladé cukety, nakrájených podélně na tenké nudličky
- 100 g Mražený hrášek
- Mořská sůl
- 400 g Mušliček (conchiglie rigate)
Instrukce
- 1 Do jogurtu vmíchejte bylinky a strouhaný parmazán, osolte a nechte při pokojové teplotě 10 minut rozležet.2 V pánvi na oleji zpěňte česnek a rozdrobenou chilli papričku, trvá to asi 30 sekund. Přidejte cuketu, osolte a míchejte asi 5 minut, až bude cuketa opečená, ale ještě pevná na skus. Potom vsypte hrášek, nechte minutu až dvě prohřát a vypněte.3 Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente. Sceďte je a promíchejte s jogurtovou omáčkou. Pak vmíchejte cuketovo-hráškovou směs. Podávejte ozdobené hoblinami parmazánu, případně lístky bazalky.