300gMladé cukety, nakrájených podélně na tenké nudličky
100gMražený hrášek
Mořská sůl
400gMušliček (conchiglie rigate)
Instrukce
1 Do jogurtu vmíchejte bylinky a strouhaný parmazán, osolte a nechte při pokojové teplotě 10 minut rozležet.2 V pánvi na oleji zpěňte česnek a rozdrobenou chilli papričku, trvá to asi 30 sekund. Přidejte cuketu, osolte a míchejte asi 5 minut, až bude cuketa opečená, ale ještě pevná na skus. Potom vsypte hrášek, nechte minutu až dvě prohřát a vypněte.3 Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente. Sceďte je a promíchejte s jogurtovou omáčkou. Pak vmíchejte cuketovo-hráškovou směs. Podávejte ozdobené hoblinami parmazánu, případně lístky bazalky.