Těstoviny s čočkou
Ingredience
- zelená čočka 80 g
- řasa wakame nebo kombu 15 g
- olej sezamový 6 lžic
- menší cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- česnek 2 stroužky
- těstoviny fusilli 120 g
- větší červená feferonka 1 ks
- kari koření nebo koření pěti vůní 1 lžička
- mladý špenát svazek
- sójová omáčka 3 lžíce
- pažitka 1 svazek
- pražený sezam a vlašské ořechy na posypání
Instrukce
- Alespoň 4 hodiny předem anebo nejlépe den předem si namočíme čočku.
- Řasy vložíme do misky, zalijeme 300 ml vroucí vody a přikryjeme, občas je můžeme zamíchat.
- Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a mrkev nakrájené na větší kousky a osmahneme dorůžova. Poté přidáme nahrubo nasekaný česnek, feferonku, kari koření a ještě krátce orestujeme. Do směsi přisypeme scezenou a propláchnutou čočku, zalijeme výluhem z mořských řas a povaříme, dokud čočka nezačne měknout a voda se téměř nevyvaří.
- Mezitím si uvaříme těstoviny „na skus“, které scedíme a necháme pod pokličkou.
- Nyní k čočce vmícháme nahrubo nasekaný špenát, a ještě krátce prohřejeme. Nakonec přidáme řasy nasekané na nudličky, těstoviny, sójovou omáčku a vše dobře promícháme.
Zajímavé. Ráda vyzkouším.
to by mě nenapadlo smíchat, ale proč nezkusit něco nového?
Také jsem se bála.