Alespoň 4 hodiny předem anebo nejlépe den předem si namočíme čočku.
Řasy vložíme do misky, zalijeme 300 ml vroucí vody a přikryjeme, občas je můžeme zamíchat.
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a mrkev nakrájené na větší kousky a osmahneme dorůžova. Poté přidáme nahrubo nasekaný česnek, feferonku, kari koření a ještě krátce orestujeme. Do směsi přisypeme scezenou a propláchnutou čočku, zalijeme výluhem z mořských řas a povaříme, dokud čočka nezačne měknout a voda se téměř nevyvaří.
Mezitím si uvaříme těstoviny „na skus“, které scedíme a necháme pod pokličkou.
Nyní k čočce vmícháme nahrubo nasekaný špenát, a ještě krátce prohřejeme. Nakonec přidáme řasy nasekané na nudličky, těstoviny, sójovou omáčku a vše dobře promícháme.