Také jste snídaňový typ? Bio vajíčka a avokádo – nedělní MUST HAVE
Ingredience
- 2 ks Bio vejce
- 1 ks Paprika nebo jiná zelenina
- 1 ks Bazalka - větvička
- 1 špetka Sůl a kdo chce i pepř
- 1/2 ks Avokádo
- 1/2 ks Citron na pokapání
- 1 lžička Ghí
Instrukce
- Miluji snídaně, nemusí být nutně do postele, ale musí být s avokádem. 🙂 Ano, přiznávám, jsem z těch, kteří jsou na této zelené superpotravině tak trochu závislí. A dobře dělám 🙂Věděli jste že Avokádo tvoří z 80% tuk. Jedno avokádo obsahuje přes 60 % mononenasycených kyselin, okolo 15 % nasycených mastných kyselin, zhruba 10 % polynenasycených mastných kyselin (PUFA). Mononenasycené a mastné kyseliny jsou pro tělo velmi prospěšné a právě jich tu je více než 3/4, což je vynikající poměr. Avokádo obsahuje obrovské množství vitamínu – podívejme se na to, kolik procent denní doporučené dávky obsahuje jeden kus:Vitamin K1 – 35 %Vitamin B9 – 30 %Vitamin C – 20 %Vitamin B5 – 20 %Draslík – 20 %Vitamin B6 – 20 %Vitamin E – 15 %Hořčík – 10 %Mangan – 10 %Upgrade na míchaná vajíčkaInspirovaly mě bulharské snídaně – vajíčka se v Bulharsku připravují vlastně s jakoukoli zeleninou, pokud vám nevyhovuje paprika, můžete jí zaměnit za rajčata, fazolky, lilek atd...Na lžičce ghí jsem si osmažila oranžovou papriku, jen aby trochu změkla a dostala "lesk", stačí pár minut, přidejte dvě bio vejce a teď pozor: Nemíchejte. Chvilku je nechte ať si dělají co chtějí, jako by jste vařili volská oka. Za minutku je "roztrhejte" vařečkou a jemně obraťte. Hlavně žádné zběsilé míchání :D. Po cca 2 minutách je po všem, posypte čerstvou bazalkou a tadáááá můžete (musíte) podávat. Ještě kamarád avokádo, pokapaný citronem a jemně posolený a jde se na to.Budete koukat o kolik více chuti vajíčka udrží, když je nerozmícháte na kaši. Krom toho takto připravená vejce nejsou nikdy suchá. Krásnou neděli, ať už snídáte kdekoli *heart*