Szegedinský sojový guláš
Ingredience
- 500 g Kysané zelí
- 3 ks Cibule
- 3 lžíce Mletá paprika
- dle chuti Mletý kmín
- 3 ks Bujon natural bez glutamátu
- dle chuti Sůl
- 2 lžíce Máslo nebo ghí
- dle chuti Kari thajské
- Solamyl nebo rýžová mouka
- 250 g Sójové maso
Instrukce
- Sojové maso vaříme cca 0,5 hodiny s bujónem a kari. Na pánvi, nebo v kastrolku orestujeme na másle , nebo GHÍ cibuli. Přidáme vymačkané kysané zelí, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme až je měkké. Potom přidáme uvařené a vymačkané sojové maso a chvíli povaříme. Nakonec zahustíme solamylem, nebo rýžovou moukou. Můžeme zjemnit šlehačkou 🙂