Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 120 dkg Hovězí zadní maso
  • 15 dkg Slanina
  • 20 dkg Mrkev
  • 20 dkg Celer
  • 20 dkg Petržel
  • 1 ks Cibule
  • 5 dkg Plnotučná hořčice
  • 3 lžíce Cukr krupice
  • 3 lžíce Ocet
  • 15 dkg Rostlinný olej
  • 40 dkg Šlehačka
  • 4 lžíce Polohrubá mouka
  • 3 ks Bobkový list
  • 8 ks Pepř celý
  • 6 ks Nové koření celé
  • 3 lžička Sůl
  • 1 lžíce Máslo
  • dle chuti Citrónová šťáva

Instrukce

  •  
    Nejprve si prošpikujeme maso slaninou. Opečeme na oleji s máslem. Maso vyndáme a opečeme nakrájenou zeleninu. Přidáme trochu cukru a necháme zkaramelizovat. 
    Přidáme hořčici, koření a ocet a vložíme maso. Podlijeme vývarem a vaříme až do změknutí masa. 
    Po vychladnutí vyjmeme koření a nakrájíme maso na plátky. Omáčku se zeleninou rozmixujeme. 
    Zahustíme moukou, necháme 20 minut provařit. 
    Přidáme šlehačku a dochutíme citronem. 
     
     
    Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami. 
     
     
     
     
    Klasický recept, který jistě bude chutnat všem. Přeji dobrou chuť!!!

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account