Švestkový koláč s pudingem

Vytisknout recept
Letos bylo u nás poměrně hodně švestek, tak jsem zkoušela nové recepty a jak je u nás zvykem, jedna dávka nestačí, takže recept musím zdvojit a trošku si ho upravím. Švestky je dobré vyloupat. 
Předem rozměklé máslo smíchejte s moukou, cukrem, kypřícím práškem a vejcemi. Mělo by vzniknout vláčné a nelepivé těsto. To je potřeba buď vyválet a nebo prsty vymačkat do plechu, aby mírně těsto bylo i na boku plechu. Na těsto vyskládejte švestky. Dále je potřeba připravit pudingový krém. Puding rozmíchejte v mléce, přidejte a rozšlehejte vejce, poté i mouku. Zbylé mléko nalijte do hrnce a pomalu zahřívejte, přidejte máslo, aby rozměklo a nalijte směs s pudingem a cukr. Pomalu zahřívejte, aby nevznikly hrudky stále míchejte. Po zhoustnutí nalijte na plech a pečte při 180 stupních v rozehřáté troubě necelou hodinku.
Dobrou chuť
500 - g - hladká mouka pšeničná
150 - g - třtinový cukr
1 - špetka - sůl
1 - ks - kypřící prášek
250 - g - máslo
2 - ks - vejce
1,5 - kg - švestky
1 - l - mléko
2 - ks - puding
6 - ks - vejce
4 - lžíce - mouka pšeničná hladká
120 - g - máslo
200 - g - třtinový cukr
Kategorie Dezert
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
1 Komentář
  1. Naděžda Křičenská 3 roky ago

    5 stars
    Zase nový recept, který ráda vyzkouším.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account