Sváteční čokoládový likér
Ingredience
- 500 ml Mléko
- 500 g Cukr krupice
- 200 g Kvalitní hořká čokoláda
- 250 ml Brandy nebo rum
Instrukce
- Do hrnce nalijeme 250 ml mléka, přidáme 500 g kr. cukru a necháme ho na mírném ohni za stálého míchání rozpustit. Dáváme pozor, aby mléko nevřelo, stačí když ho ohřejeme250 ml mléka dáme do druhého hrnce, přidáme na kousky nalámanou kvalitní hořkou čokoládu a na mírném ohni ji necháme rozpustit. Když se čokoláda rozpustila, hrnec odstavíme a necháme mírně vychladnoutDo čokoládové hmoty tenkým proudem a za stálého míchání přiléváme sladké mléko, přidáme rum nebo brandy a dobře promíchámeLikér nalijeme do skleněné uzavíratelné lahve a odložíme do lednice.