Sushi maki
Ingredience
- Nori - mořské řasy
- Rýže na sushi
- Nakládaný zázvor
- Pasta wasabi
- Sójová omáčka Kikkoman
- Okurka
- avokádo
- krabí tyčinky
- Rýžový ocet
- Cukr
- Sůl
Instrukce
- Varianta sushi s avokádem, okurkou a krabími tyčinkami. Ochutnejte!Dle návodu na sáčku si uvaříme 2 šálky speciální sushi rýže. Rýži přendáme do skleněné či dřevěné mísy. Po vychladnutí do ní opatrným převracením zapracujeme rýžový rozvar: 3 lžíce rýžového octa, 2 lžíce cukru a 1 čajovou lžičku soli. Tuto směs zahřejeme na plotně pro lepší rozpuštění ingrediencí, poté necháme vychladnout. Nori plátek rozpůlíme na polovinu a položíme lesklou stranou na bambusovou podložku. Na nori naneseme slabou vrstvu lepkavé rýže (pro snadnější nanášení si namáčejte prsty v misce s vodou). Na vzdálenější straně necháte 1 cm volný bez rýže. Na rýži naneseme slabou vrstvu pasty wasabi, slabé plátky okurky, avokáda a krabích tyčinek. Vše zabalíme pomocí bambusové podložky. Nakrájíme na cca 7 kousků a podáváme s pastou wasabi, sójovou omáčkou a nakládaným zázvorem.