Sushi maki

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila DitaBřezinová

Ingredience

  • Nori - mořské řasy
  • Rýže na sushi
  • Nakládaný zázvor
  • Pasta wasabi
  • Sójová omáčka Kikkoman
  • Okurka
  • avokádo
  • krabí tyčinky
  • Rýžový ocet
  • Cukr
  • Sůl

Instrukce

  • Varianta sushi s avokádem, okurkou a krabími tyčinkami. Ochutnejte!
    Dle návodu na sáčku si uvaříme 2 šálky speciální sushi rýže. Rýži přendáme do skleněné či dřevěné mísy. Po vychladnutí do ní opatrným převracením zapracujeme rýžový rozvar: 3 lžíce rýžového octa, 2 lžíce cukru a 1 čajovou lžičku soli. Tuto směs zahřejeme na plotně pro lepší rozpuštění ingrediencí, poté necháme vychladnout. Nori plátek rozpůlíme na polovinu a položíme lesklou stranou na bambusovou podložku. Na nori naneseme slabou vrstvu lepkavé rýže (pro snadnější nanášení si namáčejte prsty v misce s vodou). Na vzdálenější straně necháte 1 cm volný bez rýže. Na rýži naneseme slabou vrstvu pasty wasabi, slabé plátky okurky, avokáda a krabích tyčinek. Vše zabalíme pomocí bambusové podložky. Nakrájíme na cca 7 kousků a podáváme s pastou wasabi, sójovou omáčkou a nakládaným zázvorem.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account