Sušenkový cheesecake
Ingredience
- 250 g sušenky
- 50 g mandle mleté
- 120 g máslo
Náplň:
- 500 g měkký tvaroh
- 250 g zakysaná smetana
- 50 g máslo
- 1 ks vejce
- 25 g mandle mleté
- 2 lžíce hladká mouka
- 150 g cukr
- 1 ks vanilkový cukr
- citronová šťáva
- pomerančová kůra
Instrukce
- 1
- Sušenky rozmixujeme (rozdrtíme) spolu s mandlemi a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs vtlačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 12 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
- 2
- Tvaroh vyšleháme se smetanou, přidáme změklé máslo, vejce, mleté mandle, mouku, cukry, šťávu z citronu a kůru z pomeranče. Náplň nalijeme na korpus a pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 150 °C. Upečený cheesecake necháme vychladnout.
Hm….
Moc dobrý dezert. Možná bych dala na vrch ještě něco na ozdobu, ale nemusí to být.
Ano, jak píše paní Jaroslava ovoce 🙂 ideál 🙂
možná i ořechy
Zajímavý dezert, vršek ještě doladit nějakým čerstvým ovocem a byla by to nádhera 🙂
děkuji za radu 🙂
možná i ořechy 🙂
Taky dobrý náípad 🙂
lehký a zdravý 🙂