Jahodové tiramisu

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Uvařila JitkaValachovičová

Ingredience

  • Cukrářské piškoty
  • 250 g Mascarpone
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 200 ml Šlehačka
  • 2 lžíce Vanilkový + moučkový cukr
  • 10 lžíce Ovocná šťáva
  • 500 g Jahody

Instrukce

  •  
    🙂 Sezona jahod pomalu končí...knedlíky už jsme měli několikrát, i koláč pod sklo, nepečený rovněž, i zmrzlinu. Zkusila jsem jinou verzi
    Tiramisu = bez kávy, alkoholu, doslova pro děti.
    Postup přípravy: Nejprve omyjeme jahody, necháme okapat, odstopkujeme a překrájíme na plátky asi půl cm silné. Část jahod necháme vcelku,
    ty použijeme na ozdobu při servírování. Ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem. V druhé míse rozmícháme tiramisu, zakysanou smetanu,
    případně trochu cukru. Do této směsi oparně přidáváme šlehačku až získáme nadýchaný krém.
    Do vhodné nádoby, nejlépe hranaté dáme vrstvu piškot, které pokapeme ovocnou šťávou /nenamáčet jako u klasického tiramisu/poklademe
    plátky jahod, nalijeme část krému, uhladíme a opět dáme vrstvu piškot, šťávu, jahody, krém.
    Můžete udělat i 3 vrtstvy, já dělala jen dvě. Hotový moučník jsem přetáhla potravinářskou folií a dala vychladit do ledničky - minimálně na 3
    hodiny i více.
     
    Před servírováním ještě jednotlivé porce přizdobíme jahodami. //určitě bude tento moučník dobrý i s borůvkami nebo malinami//
     
    Pravda je, že tento moučník je kalorická bomba, ale jednou za čas se dá tolerovat....
     
    Dobrou chuť přeje
    Jitkakytka♥
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account