SUNOMONO

Vytisknout recept
KŘUPAVÝ JAPONSKÝ OKURKOVÝ SALÁT
Kategorie Salát
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Celkový čas 10 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1/2 salátové okurky
  • 4 cl rýžového octa
  • lžička třtinového cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • sezamová semínka

Instrukce

  • Nejdříve si na malé pánvi nasucho zlehka orestujte sezamová semínka. Černá nebo bílá, nebo prostě která máte zrovna u ruky. V hrnečku rozmíchejte ocet s cukrem a solí, pořádně, aby se složky úplně rozpustily a propojily.
  • Pokud nemáte k dispozici bio okurku, doporučuju vám slupku oloupat. Nedočkáte se sice tak pěkného vizuálního efektu jako s neoloupanou okurkou, ale zbavíte se tak zřejmě chemického ošetření, kterého se okurka v minulosti dočkala. Očištěnou okurku dále škrabkou nastrouhejte na dlouhé a tenké proužky. Ty v misce promíchejte s nálevem a nechejte dvě minuty odpočinout.
  • Okurku namočenou v nálevu přendejte do misky, ve které ji budete servírovat a zasypejte sezamovými semínky. Jemně promíchejte a můžete podávat. Buď jako velmi dietní snack, nebo třeba jako lehkou přílohu k pečenému hermelínu.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Uhorku mám rada len tak samotnú

  2. 5 stars
    Moc dobré. Sezamová semínka máme rádi.

  3. netuším, jak asi může chutnat rýžový ocet…, nikdy jsem ho neochutnala

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zajímavý, mám ráda semínka, dokonce jsem od kamarádky dostala i konopné semínko, tak asi zkusím…díky

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account