Sumeček na bylinkách s cuketovým gratinem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila PetraHorníková

Ingredience

  • 2 ks Sumeček nebo jiná oblíbená ryba
  • 1 ks Cuketa
  • 1 hrst Bylinky
  • 2 lžíce Máslo
  • 1 hrst Parmazán
  • 1 stroužek Česnek
  • Sůl
  • Citrón

Instrukce

  • Tak tento víkend jsem tady s receptem do třetice 😉 Ale nebojte, zase dám chvilku pokoj 😎
    Na večeři jsem zvolila lehkou rybu. V Globusu mi byl doporučen sumeček pro svou jemnou chuť a je totálně bez kostí. Jedli jsme poprvé a ryba je to výborná! :-D:-D:-D
    Postup přípravy:
    Cuketu nastrouháme na tenké plátky, v míse osolíme, opepříme, přidáme stroužek prolisovaného česneku, hrst nahrubo strouhaného parmazánu, vše promícháme a dáme do mističek nebo formiček na muffiny.
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 minut na 180 stupňů Celsia do zlatova. 
    Rybu osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem s nasekanými bylinkami a šťávou z citronu (já použila petržel a tymián). 
    Rozehřejeme pánev a rybu na ní upečeme (já měla rybu bez kůže, proto jsem pekla na pečícím papíru, aby se mi zespoda nechytala na pánev).
    A je to!
    Talíř ozdobíme kouskem salátu, naservírujeme rybu, vyklopíme gratin a zapijeme sklenkou lahodného bílého vína *wine**wine*
    DOBROU CHUŤ!
    Petra
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account