Sumeček na bylinkách s cuketovým gratinem
Ingredience
- 2 ks Sumeček nebo jiná oblíbená ryba
- 1 ks Cuketa
- 1 hrst Bylinky
- 2 lžíce Máslo
- 1 hrst Parmazán
- 1 stroužek Česnek
- Sůl
- Citrón
Instrukce
- Tak tento víkend jsem tady s receptem do třetice 😉 Ale nebojte, zase dám chvilku pokoj 😎Na večeři jsem zvolila lehkou rybu. V Globusu mi byl doporučen sumeček pro svou jemnou chuť a je totálně bez kostí. Jedli jsme poprvé a ryba je to výborná! :-D:-D:-DPostup přípravy:Cuketu nastrouháme na tenké plátky, v míse osolíme, opepříme, přidáme stroužek prolisovaného česneku, hrst nahrubo strouhaného parmazánu, vše promícháme a dáme do mističek nebo formiček na muffiny.Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 minut na 180 stupňů Celsia do zlatova. Rybu osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem s nasekanými bylinkami a šťávou z citronu (já použila petržel a tymián). Rozehřejeme pánev a rybu na ní upečeme (já měla rybu bez kůže, proto jsem pekla na pečícím papíru, aby se mi zespoda nechytala na pánev).A je to!Talíř ozdobíme kouskem salátu, naservírujeme rybu, vyklopíme gratin a zapijeme sklenkou lahodného bílého vína *wine**wine*DOBROU CHUŤ!Petra