Šťavnatý losos s kuskusem
Ingredience
- 120 g Čerstvý losos
- 1/2 hrnek Kuskus
- 2 ks Rajče
- 1/4 ks Fenykl bulva
- 1 ks Řapíkatý celer
- 1 ks Cibule šalotka
- 2 stroužek Česnek
- 1 hrst Salátové listy - například polníček, řeřicha, vojtěška
- 1/2 lžička Medvědí česnek
- 1 lžíce Olivový olej
- Sůl, pepř
Instrukce
- Výživová hodnota pro 1 porci: 2 362 kJ, 562 kcal, bílkoviny 39 g, sacharidy 62 g, tuky 18 g, vláknina 10 g Kombinace lososa s kuskusem je přímo báječná. Díky kuskusu získá jídlo spoustu vitamínů typu B a kromě toho také minerály mangan, hořčík, železo, fosfor, zinek a měď. Losos dá jídlu potřebný jód pro naší štítnou žlázu. A zároveň je jídlo rychle a snadno připravené. Postup:Kuskus propláchnu ve studené vodě a poté ho zaliji vařící vodou v poměru na dávku kuskusu dvě dávky vody. Pod pokličkou ho nechám přibližně 10 minut bobtnat a zatím si připravím zeleninu a rybu.Očistím si šalotku a česnek a nakrájím je na drobné plátky. Pod čistou vodou opláchnu fenyklovou bulvu, rajčata a řapíkatý celer a nakrájím je na drobné kousky. Šalotku a česnek dám opražit na pánev s olivovým olejem do lehce zlatavé barvy. Poté přidám všechnu zeleninu a lehce dusím, osolím, opepřím a posypu medvědím česnekem. Jakmile zelenina změkne, odstavím pánev z plotny. Mezi tím si očistím lososa, osolím ho a opepřím, a dám na čistou pánev opražit na olivovém oleji ze všech stran. Když je kuskus hotový, smíchám ho se zeleninou a podávám na talíři spolu s lososem a salátovými listy, například polníčkem. Vaše tělo je váš chrám.