Šťavnaté letní ovoce schované do tvarohového těsta. Inspirujte se třemi tipy na sladké knedlíky
- 500 g tvarohu polotučného
- 2 malá vajíčka
- asi 180 g hrubé mouky (bezvadná je Babiččina volba. Je jemně namletá a nadýchaná)
- špetku soli
- 16 ks malých meruněk nebo
- 1 hrnek rybízu nebo
- 1 hrnek malin
- Ovoce dobře omyjte, nechte okapat a osušit. Pokud použijete příliš mokré, budou se vám knedlíky hůře balit a těsto začne řídnout.
- Dejte vařit vodu, kterou mírně přisolte. Použijte větší kastrol s vyšším dnem.
- Tvaroh, vajíčka a mouku se solí zpracujte do vláčného těsta. Nechte ho chvilku odpočinout. Pokud se vám zdá příliš řídké, přidejte ještě trochu mouky.
- Těsto rozdělte na menší části, které rozválejte na podložce na asi půl centimetrovou placku. Obráceným hrnkem vykrajujte kolečka. Každé si vezměte do dlaně a vytvořte mističku. Do té vložte ovoce, oslaďte a vytvarujte do podoby knedlíku.
- Pokračujte, dokud nemáte všechny hotové.
- Knedlíky vložte do vroucí vody a zamíchejte, aby se odlepily ode dna. Přiveďte zpátky k varu. Zmírněte plamen a vařte dle velikosti asi 8 až 10 minut.
- Vařené knedlíky vyjměte na podnos, propíchněte špejlí, aby vyšla pára a servírujte.