Špenátový krém se škvarky

Vytisknout recept
  1. V hrnci rozehřejte máslo a přidejte najemno nasekanou cibuli a 2 rozbité stroužky česneku.
  2. Nechte pomalu opéct cibulku a poté vše zalijte vývarem.
  3. Přidejte špenát, prolisujte do polévky zbylý česnek, a pak ji osolte a opepřete.
  4. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, poté je přidejte do polévky.
  5. Vše vařte do změknutí brambor a poté rozmixujte dohladka.
  6. Vejce vložte do hrnce s vodou a od chvíle, kdy se začne voda vařit, vařte vejce 8 minut. Poto je zchlaďte pod ledovou vodou a oloupejte.
  7. Na pánev nasypte škvarky a nechte je prohřát.
  8. Každou porci polévky podávejte s vejcem rozkrojeným na dvě poloviny a teplými škvarky.
 

450g - mražený špenát
700ml - zeleninový vývar
2ks - brambory (větší)
2ks - cibule
4ks - stroužek česneku
100ml - smetana
50g - máslo
ks - sůl, pepř
4ks - vejce
ks - hrst škvarků
příprava - 20
vaření - 20
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account