Nepečený borůvkový cheesecake s lučinou

Vytisknout recept
Tenhle nádherný nepečený dort z Lučiny bude ozdobou každé oslavy. Výrazná barva, elegantní zdobení a hlavně vyladěná chuť zaručí, že nikdo nebude chtít odejít bez receptu! 
 
1
Drcené sušenky promíchejte s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno pečícím papírem vyložené dortové formy o průměru 20-22 cm. Uložte do lednice.
 
2
Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Prošlehejte Lučinu s borůvkovým pyré a citronovou šťávou. Když jsou perfektně spojené, vmíchejte ušlehanou smetanu. Oslaďte podle chuti. Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a opatrně ji zahřejte v rendlíku. Když se rozpustí, stáhněte rendlík z plotny a přidejte k želatině 2 vrchovaté lžíce borůvkového krému a dobře rozmíchejte. Vraťte směs s želatinou do mísy s s náplní a důkladně rozmíchejte.
 
 
3
Borůvkovou náplň vlijte na připravený korpus, urovnejte povrch a dejte minimálně na 2 hodiny chladit. Nejlepší je ovšem chlazení přes noc.
 
4
Před podáváním dort ozdobte kanadskými borůvkami a jedlými květy.

200g - čokoládové sušenky
100g - rozpuštěné máslo
ks - NÁPLŇ
8plátek - želatina
600g - krémový sýr - lučina
300g - borůvky (české, čerstvé nebo mražené, rozmixované, propasírované přes jemné sítko)
1lžíce - citronová štáva
250ml - smetana ke šlehání
150g - moučkový cukr
ks - NA OZDOBENÍ
ks - kanadské borůvky
ks - jedlé květy
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account