Špenátovo-kopřivový krém
Ingredience
- čerstvý špenát 2 hrsti
- mladé kopřivy 2 hrsti
- zeleninový vývar 0 5 l
- smetana 250 ml
- máslo 2 lžíce
- menší cibule 1 ks
- česnek 1-2 stroužky
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Instrukce
- Špenát a kopřivy umyjeme, dáme do sítka a spaříme horkou vodou.
- Na másle orestujeme cibulku, trochu česneku a přidáme špenát s kopřivami.
- Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme smetanu a necháme povařit.
- Poté ponorným mixérem rozmixujeme do hladkého krému.
- Servírujeme ozdobené slaninou, nebo máslovými krutony.
Špenát máme rádi a s kopřivou to určitě vyzkouším.
To vypadá skvěle, nikdy jsem nic z kopřivy nevařila.
špenát máme rádi a vnouček taky, to bych mohla polívku naplánovat, až zase přijedou (v pátek odjeli)
Už aby tu bylo jaro a i ty mladé kopřivy…tedy ani ne tak skrze vaření, ale zimu tohoto rázu vážně nemám ráda… V polévce bych si vystačila s tím špenátem a nebo medvědím česnekem.