Špaldový koláč s tvarohem a ovocem - zdravý a svěží moučník
Ingredience
- 2 hrnek Špaldová mouka
- 2 lžíce Třtinový cukr
- 2 lžíce Med
- 6 lžíce Olivový olej
- 1 hrnek Mléko
- 2 ks Vejce
- 3 ks Jablko
- 1 lžička Skořice
- 1 ks Prášek do pečiva
Instrukce
- Dneska jsem vyzkoušela zase jednu novinku - zdravé pečení se špaldovou moukou. Těsto:Do mísy si dáte mouku, cukr a prášek do pečiva, promícháte, pak přidáte med, olej, mléko, vejce, skořici a uděláte hladké těsto. Nakonec nastrouhaná jablka. Tím je podklad pro dezert jemný a vláčný. Těsto vylijete na vymazaný a vysypaný plech nebo na pečící papír a dáte péci na 180°C zhruba na 40 - 45 min. podle trouby.Po uepečení necháme vychladnout. Pak potřeme dobrou marmeládou. Já jsem použila domácí broskvovou. Náplň: 2 tvarohy (netučné) smícháte se dvěma zakysanými smetanami, přidáte vanilkový cukr a v případě potřeby ještě trochu cukru. Tuto tvarohovou směs nanesete na upečený korpus. Navrch dáte ovoce čerstvé nebo kompotované a zalijete želatinou. Želatinu uděláte podle návodu na sáčku, já dneska použila 2 vanilkové pudinky a šťávu z mandarinkového kompotu, dolila jsem vodou a uvařila jako klasický pudink a horkým polila dezert. /Na 2 pudinkové sáčky jsem použila 700 ml tekutiny a malinko třtinového cukru/. Necháte vychladnout a podáváte. Zákusek je svěží 🙂 Dobrou chuť přeje Hudlenka