Špaldové palačinky s medem a mandlemi

Vytisknout recept
Dnes jsem si vyzkoušela něco nového a podařilo se, je to dobrota a víceméně je z mé hlavy..
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 hrnek špaldová mouka celozrnná
  • 1/2 hrnku kukuřičná mouka polohrubá
  • 2 lžičky prdopeče
  • 3/4 hrnku kokosu
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • asi hrnek mléka
  • lžička vanilkového extraktu nebo vanilkový cukr
  • 1 lžička medu
  • med a plátky mandlí

Instrukce

  • Smícháme suché suroviny v jedné misce.
  • Ve druhé rozšleháme vejce s mlékem, vanilkou a medem.
  • Poté smícháme společně a uděláme těsto.
  • Podle struktury přidáme buď mléko nebo mouku, aby bylo hladké.
  • Na rozpálenou pánev stříkneme trochu oleje a smažíme placičky.
  • Poté je zakapeme medem a dozdobíme mandlemi
12 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 2 roky ago

    Super

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Recept mě zaujal, tak vyzkouším.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      díky Nadi 🙂

  3. Jana SakalováSakalová 2 roky ago

    Ďakujem za inšpiráciu na zajtrajšiu večeru

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      to jsem ráda, že jsem inspirovala _:-)

  4. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Jinak tedy vypadá to hodně zajímavě i skrze ten kokos. Já ho nějak poslední roky moc nemusím a potřebovala bych zpracovat načatý sáček od Vánoc, tak to zkusím takto, díky za inspiraci.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      taky mám rozdělaný kokos a musím ho sdělat, ale nemusíš ho tam nutně dávat… já otevřela spíž a čuměla do ní, přemýšlela, co bych měla vyrobit. Došly nám jogurty, než manžel dojede na nákup, a tohle se povedlo…
      I ty mandle mě napadly při koukání do spížky. A ještě jsem přemýšlela, že je tam mák…, ale ten zase příště…

  5. NelaVávrová 2 roky ago

    to je bašta, miluji, jakou používáte prosím značku špaldové mouky? Mám jen hrubou, nevadí?

    • Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      tak hrubou špaldovou mouku vůbec neznám, já kupuji většinou v Penny Pernerku a ta mi přijde jako hladká, mívají tam více druhů

      • NelaVávrová 2 roky ago

        aha, dekuji, takze pouzivate hladkou?

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      Nelo, ta moje hlavní špaldovka je Pohronský mlýn Ruskov, a je to mouka celozrnná, tu kupuji jen v Kaufu, do 30 Kč/ kilo, a pak ještě Pernerku žitnou celozrnnou hladkou a další druhy, tu zase beru v Penny, když jsou v akci…tam je více druhů… A kukřuřičnou taky milujeme, ale tu beru na netu..

      • NelaVávrová 2 roky ago

        dekuji, mam doma ted jen hladkou spadlovou, ale prijde mi, ze je to jak obycejna bila 🙁

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account