Zdravé a výborné: Špaldové muffiny s jáhly
Ingredience
- 2 hrnek Špaldová mouka
- 1/2 hrnek Cukr
- 1/3 hrnek Rozpuštěné máslo
- 1 hrnek Zakysaná smetana
- 1 ks Vejce
- 100 g Jáhly
- 2 lžíce Kakao
- 1 lžička Kypřící prášek
- 1 lžička Soda
- 1 hrnek Mražené ovoce
- 1 špetka Sůl
Instrukce
- Nejdříve si v misce vyšleháme vajíčko s cukrem, máslem a 1/2 hrnku jogurtu - používám Hollandii. Připravíme si jáhly - stačí je na chvilku namočit a pak lžičkou vybrat, nebo slít vodu a vysypat do těsta, kam ještě přidáme mouku, kterou sme si smíchali s kakaem, kypřícím práškem, sodou a špetkou soli a zbylým jogurtem. Někde sem četla, že se muffiny nesmějí přemíchat - já rto dělám v misce s ručním mixérem tak, že když už přidám jáhly, mouku a jogurt, tak si jen ohlídám, aby se vše rozmíchalo a nebyly hroudy a nikdy problém nebyl 🙂 Na závěr se opatrně vmíchá zmrazené ovoce, já zatím zkoušela maliny a nebo mix ovoce - obojí super. Těsto je malinko tužší, takže do košíčků plníme lžičkou. Zatím se mi nestalo že by vyšlo 12 muffinů, ale to je asi mírou hrnku, hrnek by měl být 250ml. klepneme plechem o linku dvakrát, abychom muffiny zbavily přebytečného vzduchu uvnitř a pečeme v předehřáté troubě na 190°C 20minut - raději vyzkoušejte zda jsou hotové, jednou se mi to peklo 25minut...Přeji dobrou chuť 😉Muffiny nejsou moc sladké, kdo rád sladké, ať si přidá cukr 🙂Tento recept jsem si poupravila, originál je z FB Food for Eli https://www.facebook.com/foodforeli/photos/a.1277053262310650.1073741829.358381874177798/1473050922710882/?type=3